Популярна культура і засоби масової інформації інколи не завжди вірно підносять те, що з себе представляють деякі захворювання, патологiї і травми.

Проблема в тому, що такі неточності можуть погіршити і так незавидне становище потерпілого, а вчасно не надана допомога — призвести до тяжких наслідків для всього організму.

Отже, сьогодні ми розвінчаємо найбільш стійкі міфи про переломи кісток:

1. Якщо ви можете рухати пошкодженою частиною тіла, то у вас немає перелому

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Популярна омана, однак справа в тому, що при переломі руху, хоч і представляються затруденными, але цілком можливі.

Три головні симптоми перелому — біль, набряк і деформація. Ще одна ознака — ви почуєте клацання, коли це станеться.

2. Переломи — це дуже-дуже-дуже боляче

Не обов'язково. Ви напевно чули історію про те, як хтось отримали перелом, а потім цілий день катався на лижах, гуляв або навіть танцював, не усвідомлюючи цього.

Невеликі переломи можуть довгий час не заявляти про себе. Тому так важливо отримати професійну допомогу. Медики вправлять кістки, перевірять на наявність інфекції або деформації, а також проведуть необхідний комплекс заходів для правильного загоєння кісток.

3. Старі жінки повинні уникати переломів через остеопорозу

Так, це правда, що літні жінки частіше, ніж молоді страждають від перелому кісток. Гормональні зміни, що виникає з-за менопаузи, можуть призвести до швидкої втрати кісткової маси та частих переломів при остеопорозі.

4. Зламані пальці не вимагає візиту до лікаря

Не факт, звичайно, що вам наложут гіпс, але будь-який перелом потребує медичному огляді. Лікар встановить характер ушкодження, що дозволить уникнути тривалої болю і деформації пальців

Загоєння зазвичай триває від чотирьох до шести тижнів. Переломи великих пальців ноги більш серйозний випадок.

Перелом плеснових кісток не вимагають носіння гіпсу, так як будова кісток утворює свого роду шину, але вимагає обов'язкового відвідування лікаря.

5. Кістки після переломів стають міцніше

Звучить занадто добре, щоб бути правдою. Однак є і хороші новини: сросщенные кістки не будуть поступатися по міцності тим, що були раніше.

Нагадаємо, стовбурові клітини можна використовувати в якості засобу корекції розщепленого неба у немовлят.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мікробіома.