Геморагічна лихоманка Ебола знову стала загрозою для людства. Черговий спалах захворювання зафіксовано в Демократичній Республіці Конго. Кількість хворих вже перевищила позначку в 300 осіб, з них 200 загинули.

Найбільш складна ситуація склалася в провінції Північне Ківу і Ітурі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство охорони здоров'я ДР Конго.

Перше повідомлення про нової епідемії надійшло в кінці літа, епідемія почала масово розповсюджуватися по країні вже в середині жовтня. Вчені і раніше попереджали про спалах нової смертоносної інфекції, яка забере життя мільйонів людей. Влада поки не можуть нічого протиставити інфекції. Органи охорони здоров'я ДР Конго вже повідомили про те, що ця пандемія - найсерйозніша за всю історію держави і третя за рівнем смертності за всю історію Африки. Найбільша кількість жертв було зафіксовано у 2013-2016 роках у Західній Африці. Тоді Эболу зафіксували більш ніж у 28 тисяч осіб. Друге місце займає спалах в Уганді в 2000 році, коли було підтверджено 425 випадків.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Директор Центрів з контролю і профілактики захворювань США (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) на початку листопада виступив з заявою, де детально виклав проблему вірусу Ебола, який вирує в Конго. Роберт Редфілд вважає, що активне поширення небезпечних мікроорганізмів незабаром призведе до повної втрати контролю над ситуацією.

На думку глави CDC, гуманітарна ситуація в африканській республіці досягла критичної позначки .Кількість хворих і померлих стрімко збільшується, і, зрештою, медики ризикують втратити ланцюжок передачі вірусу. Це означає, що Ебола c бóльшей часткою ймовірності почне поширюватися зі швидкістю епідемії. Якщо вірус зміцниться в густонаселених районах, таких як Північне Ківу, і добереться до великих портів, то загроза придбає глобальні масштаби. Під ударом опиняться понад 6 млн осіб.

Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб США S. Department of Health and Human Services, HHS) вже відкликало з країни кількох експертів, побоюючись зараження вірусом Ебола. Враховуючи, що військово-політична обстановка в Конго демонструє новий виток насильства, американські експерти прогнозують подальше погіршення ситуації. B таких умов контролювати поширення смертоносного вірусу фактично неможливо.

Нагадаємо: раніше вчені повідомляли про те, що вдалося створити вакцину проти Еболи.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", вченим вдалося знайти "хороший" вірус.

В ДР Конго почалася нова епідемія лихоманки Ебола