Стало відомо, що на популярного радянського співака Йосипа Кобзона, який помер 30 серпня, готувався замах.

Два десятиліття тому в російській столиці в готелі "Інтурист" поруч з Кремлем, де розташовувався офіс Кобзона, прогримів потужний вибух. Про це пишуть російські ЗМІ.

"Робоче місце співака було спеціально відокремлено від інших приміщень дверима з куленепробивного скла. Більш того, у ліфта постійно чергували два охоронця. Тим не менш опівдні 25 квітня 1999 року на 20-му поверсі будівлі пролунав потужний вибух. У результаті цього було зруйновано частину зовнішньої стіни готелю. Почалася пожежа", - пишуть журналісти.

Зазначається, що організатори злочину так і не були знайдені. Співробітники УФСБ Москви тоді відразу виключили версію про теракт.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Здійснена спроба замаху на конкретних осіб, яких злочинці вже попереджали", – говорили контррозвідники.

За даними слідства, злочинці розраховували, що Кобзон перебуватиме в офісах, а п'ятикілограмова тротилова бомба рознесе весь поверх.

"Але вони прорахувалися. Життя Кобзона врятувала випадковість. Співак, хоча і планував в той день побувати в "Інтуристі", але десь затримався", - згадують ЗМІ.

Існує кілька версій про те, хто і з якою метою здійснив замах на зірку естради. Кажуть, готель був ласим шматочком у кримінальних колах, які тоді ділили сфери впливу.

Кобзон, у свою чергу, в інтерв'ю у відомого українського журналіста Дмитра Гордона висунув припущення, що це було залякуванням з боку чеченського бойовика Шаміля Басаєва, з яким співак перебував у непростих відносинах.

"А потім це все стихло. Через десять років мені повідомили, що нібито знайшли (виконавців замаху. – ред.) і запрошують мене, щоб я там давав якісь свідчення", – розповів артист.

Варто нагадати, що відомий російський співак Йосип Кобзон помер. Про це повідомили російські ЗМІ. Співака не стало 30 серпня. Протягом 13 років він боровся з онкологічним захворюванням. В 2004 році художник зробили першу операцію, в 2009-му - другу.

Нагадаємо, після госпіталізації Ротару понесло на молоденьких.

Як повідомляв Знай.uа, Жириновський піде в Європу заради Кобзона.

Знай.uа писав, жителі "ДНР" жорстоко поглумилися над загиблим Кобзоном.