Вже відомо офіційний курс іноземних валют Національного банку України (НБУ) на вихідні дні, 8-9 вересня. Так, курс долара, в порівнянні з показниками у п'ятницю, 7 вересня, зріс на 28,22 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку 9 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2822.4632 гривні;
100 євро – 3283.6537 гривні;
10 російських рублів – 4.1354 гривні.

Так, долар додав у ціні ще на 19 копійок. У той же час євро подешевшав ще на 7 копійок, а вартість російського рубля з п'ятниці трохи зменшилася.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що підвищення цін на газ для населення неминуче. Уряд продовжив на місяць зобов'язання за спеціальним постачання газу населенню і підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) за регульованими цінами.

Підвищення цін на газ різко збільшить навантаження на бюджет по компенсації цін. Витрати на субсидії зростуть ще на 20 млрд грн, тобто значна частина траншу за фактом відразу з'їдається. Тим часом вже зараз 60,2% споживачів газу - одержувачі субсидій, а згідно з розрахунками після стрибка ціни їх частка може збільшитися до 72%.

Також прем'єр вже попередив, що невиконання умов МВФ поставить країну на межу дефолту.

"Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки", – зазначив Гройсман.

До речі, більшість шведських політиків виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Майже всі опитані політики і чиновники висловилися про необхідність заборонити будівництво "Північного потоку-2", частина якого повинна пройти через територіальні води Швеції.

Нагадаємо, США готують документ, який поставить хрест на Росії швидше за санкції.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерт спрогнозував осінній курс іноземних валют в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що Національний банк у 2018 році очікує зростання цін на газ на рівні 25%.