Чинний президент України Петро Порошенко буде балотуватися на повторний термін президентства. Про це пише видання LB.ua з посиланням на власне джерело в керівництві фракції Блоку Петра Порошенка.

"Президент оголосить про висунення на другий термін 2 лютого. Буде великий форум по висуненню єдиного кандидата від демократичних сил. Там і заявить", - розповіли журналістам у Верховній Раді.

Розмовляючи з представниками ЗМІ, джерело заявило, що згідно з чинним законодавством, кандидати можуть подавати документи для реєстрації до Центральної виборчої комісії до 3 лютого включно.

"Як відомо, Юлія Тимошенко заявить про участь у виборах на День Соборності 22 січня. Порошенко ж це зробить на початку лютого", - додав депутат.

Також, з його слів, "фішкою" Порошенка на виборах крім Томосу і монетизації субсидій, стане "підвищення пенсій на 17-20% з березня поточного року".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Дивіться: Президентом буде Порошенко! - Геннадій Балашов

"Правда, грошей на це в бюджеті немає. Очікувалося, що ці кошти будуть отримані від розмитнення євроблях. Але вже зараз видно, що реальні надходження на порядок менше, ніж ми прогнозували, приймаючи бюджет-2019. Ситуація ускладнюється ще й тим, що МВФ виступає категорично проти збільшення дефіциту Пенсійного фонду. Тому зараз шукаємо гроші, думаємо: де їх взяти, щоб пенсії були підвищені", - зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дружок Порошенко програв Зеленському: ну і хто тут клоун?

Також ми писали, що комік з 95 Кварталу " Євген Кошовий жорстко звернувся до олігархам: "та пішли ви, бабло відбило голову".

Нагадаємо, Садовой, Гриценко, Мураєв: опублікований список тих, хто буде воювати за президентство.

У передвиборчу гонку за президентське крісло офіційно вступили ряд кандидатів, які зареєстрували необхідні документи в ЦВК.

У решти бажаючих є час на роздуми до 4 лютого, до того моменту буде доступна реєстрація. Проте вже 9 лютого Український нададуть повний список бажаючих балотуватися. Хоча до 7 березня 2019 потенційні кадидат зможуть знімати свої кандидатури.

Вибори відбудуться 31 березня 2019. Виборча компанія стартувала 31 грудня 2018. Про це повідомляє сайт kr24.

Нагадаємо, колишній народний депутат від фракції "Свобода" викладач НУ "Львівська політехніка" Ірина Фаріон, відома, як затятий борець за українську мову, який часто потрапляє з-за цього в скандали, вважає, що Україну може врятувати тільки президент-націоналіст.

Як повідомляв "Знай.uа", Порошенко схиляє Вакарчука підтримати його на виборах.