Корпорація Apple готова інвестувати гроші в придбання кіностудії Disney. На це планують витратити 200 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Business Insider. У Apple накопичилася на рахунках вільні активи і ця сума претендує на звання найбільшого резерву вільної готівки серед приватних компаній.

Аналітики вважають, що це буде однією з найбільш вдалих інвестицій IT-компанії. Підсумки 2016 року показали, що 5 з 10-ти найкасовіших фільмів випустила в прокат саме студія Disney.

Зазначається, що виконавчий директор кіностудії Боб Айгер входить до ради директорів Apple. Він обіймає цю посаду з 2011 році. У його активі є акції компанії на кілька мільйонів доларів.

Disney - один з найпривабливіших активів на ринку. Вартість акції кіностудії станом на 28 березня становить 112,18 доларів за штуку. Ринкову капіталізацію кінокомпанії оцінюють в 177 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Росії ввели обмеження за віком для фільму "Красуня і чудовисько", яку випустила компанія Disney.Компанія Apple накопичила на рахунках 200 мільярдів доларів і планує витратити їх на покупку студії Disney