Венесуела після падіння цін на нафту опинилася на межі гуманітарної катастрофи, і з кожним днем ситуація погіршується, а криза загострюється. Уже зараз 82% населення живуть за межею бідності, а девять мільйонів громадян їдять у кращому випадку раз на день.

Як передає DW, першими на собі це відчули хворі, оскільки в країні практично не залишилося ліків. Президент Венесуели Ніколас Мадуро звернувся до Організації Об’єднаних націй з проханням допомогти медикаментами, оскільки, за даними союзу лікарів, у них залишилося лише три відсотки потрібних препаратів.

Місцева пресса рясніє повідомленнями про те, що велика кількість пацієнтів помирає через дефіцит ліків від онкологічних захворювань.

Крім того Венесуела, яка має величезні запаси нафти, переживає гострий дефіцит бензину. Так склалося, що він імпортується у країну, а грошей на його закупівлю з кожним днем усе менше.

У ситуації, що склалася, Мадуро звинувачує всесвітню капіталістичну змову під керівництвом США. У свою чергу опозиція вважає, шо провина лежить на чинному лідері країни, та вимагає його відставки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Венесуелі заарештували пекарів за те, що вони виготовляли забагато тортів і тістечок.