Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ і Москва не планують військового нападу на будь-яку країну.

Таку заяву білоруський президент зробив в ефірі місцевого телеканалу. Лукашенко зазначив, що багато країн обговорюють майбутні російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017", які пройдуть на території Білорусії, і заявляють про наявність небезпеки.

"Сьогодні мені прийшов лист від групи конгресменів Сполучених Штатів. Ці панове зачіпають і питання навчань: для них це якась небезпека. А для нас не небезпека, що сьогодні НАТО активізувалося коло наших кордонів?" - цитує слова президента його прес-служба.

Як заявив Лукашенко, на противагу "європейцям, натовцям і Сполученим Штатам" раніше було створене "спільне угруповання на території Білорусії і на заході Росії".

"Це угрупування живе, воно готове діяти по обороні наших інтересів", - сказав він.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

При цьому Лукашенко підкреслив, що Білорусія і Росія не збираються ні на кого нападати, оскільки вони не здатні воювати проти всього світу.

"Ми при цьому ні на кого не збираємося нападати, нам це не треба. Та й не здатні ми сьогодні воювати проти всього світу", - заявив білоруський лідер.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Кремль може використовувати спільні навчання з білоруською армією "Захід-2017" для відкритого вторгнення або організації диверсій на території України.