Великобританія приєдналась до відзначення Міжнародного Дня Матері-Землі та напередодні вперше за 135 рокыв цілу добу прожила без використання вугілля в енергопостачанні країни.

Починаючи з 1882 року, коли лондонці запустили перший централізований вугільний генератор, використання "чорного золота" грало домінуючу роль у виробництві електрики в країні, - передає ВВС з посиланням на оператора електроенергії National Grid.

Фото: Getty. Вугільна шахта в Кенті, 1930-ті роки

Проте останніми роками Британія почала шукати альтернативні джерела енергії та поступово скорочувати використання вугілля. Уже в 2016 році використання "чорного золота" в енергетичній промисловості становило всього 9%, тоді як у 2015 році воно становило 23%.

За словами Ханни Мартін із міжнародної неурядової екологічної організації Greenpeace UK, ще десять років тому неможливо було б уявити, як британці змогли б прожити цілу добу без вугілля.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Фото: Getty. Робітники вугільної шахти в Донкастері, 1940-ті роки

А до 2025 року Британія планує повністю перепрофілювати електростанції , що працюють на вугілля, таким чином зменшити шкідливі викиди в атмосферу.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", сьогодні світ відзначає День Матері-Землі, який створили з метою популяризації в усьому світі екологічного руху та збереження планети майбутнім поколінням.