Спанч Боб, сімейство Сімпсонів, міньйон, Вінні-Пух, Баттерс і багато інших героїв мультиплікації намальовані в жовтій гамі.

Представник мережі Channel Frederator Джейкоб Аткінсон пояснив, чому так. Виявляється, тут вся справа в кольоровій теорії, згідно з якою жовтий краще за інших кольорів виглядає на тлі синього: неба або води, бо ці відтінки в контексті телебачення є повними протилежностями.

Друга причина - психологія сприйняття кольору, згідно з якою жовтий сприймається глядачами як колір радості, активності та енергії, а саме це повинні випромінювати герої мультфільмів.

І третя причина - жовтий колір "універсальний". В тому сенсі, що його неможливо сплутати ні з яким іншим: навіть люди з дальтонізм відрізняють його. Саме з тієї ж причини всі найпомітніші предмети жовтого кольору: попереджувальні знаки, таксі та загородження.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, як американський школяр зустрів Барта Сімпсона.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще