Адміністрація найпопулярнішої у світі соціальної мережі Facebook оголосила про набір ще трьох тисяч співробітників по всьому світу, аби ефективніше реагувати на скарги щодо публікацій від користувачів.

Про це власник ресурсу Марк Цукерберг написав на своїй сторінці.

За його словами, останнім часом у мережі почастішали випадки самогубств у прямому ефірі або публікація моторошних відео зі сценами суїциду.

"Якщо ми збираємося побудувати безпечне співтовариство, ми повинні швидко реагувати. Ми працюємо над тим, щоб через ці відео попередити майбутнє самогубство і допомогти людині, або ж не допустити публікації контенту", – підкреслив Цукерберг.

Зараз цим у компанії займаються 4,5 тисяч осіб, але цієї кількості, на думку Цукерберга, недостатнбо для того, аби зробии мережу безпечною.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він також анонсував спрощення механізму подачі скарг на пости, щоб співробітники могли швидше на них реагувати і при необхідності звертатися в правоохоронні органи.

"Це дуже важливо. Тільки минулого тижня ми отримали повідомлення про те, що хтось в прямому ефірі розглядає можливість самогубства. Ми відразу ж звернулися до поліції, і вони запобігли цій трагічній ситуації. В інших випадках, на жаль, не так щастило", – підкреслив власник Facebook.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", представники соцмережі заявили, що Facebook став "полем бою" для урядів, що намагаються маніпулювати громадською думкою в інших країнах.