Копенгагенський музей Нова гліптотека Карлсберга оголосив про те, що в липні двоє невідомих вкрали з експозиції "Людину зі зламаним носом" Огюста Родена. Про це повідомляє Reuters.

Музей також опублікував кадри з камер відеоспостереження, на яких відображені викрадачі. Бронзовий бюст вкрали двоє чоловіків, які прикидалися туристами - на фото на плечі одного з них видно сумку, в якій, за словами представника музею, і була винесена скульптура.

Читайте також: У Тадж-Махалі обірвалася 60-кілограмова люстра

Крадіжка зайняла у грабіжників 12,5 хвилин. Повідомляється також, що раніше вони вже відвідували музей, щоб ослабити кріплення бюста до постаменту і тим самим обдурити систему безпеки.

Представники служби безпеки Нової гліптотеки Карлсберга висловили впевненість у тому, що злочин - справа рук професійних викрадачів витворів мистецтва. Вартість вкраденої скульптури оцінюється в 265 000 євро.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Роден - французький художник, який вважається одним з творців сучасної скульптури. Він працював на стику головних художніх течій рубежу ХХ століття - реалізму, романтизму, імпресіонізму та символізму, а його роботи "Мислитель" і "Бронзовий вік" є одними з найбільш впізнаваних скульптурних композицій усіх часів. Одна з авторизованих копій "Мислителя" в 2013 році була продана на аукціоні за 15,3 мільйона доларів.