Вийшовши винести з дому сміття, громадський активіст Марк Гальперін опинився у Тверському райвідділі поліції Москви.

Про це повідомила правозахисниця Алла Фролова, передають росЗМІ.

Чоловіка силою затримали в підмосковному Реутово, запхали в поліцейське авто і відвезли до столиці. У відділку йому пояснили, що з ним проведуть профілактичну бесіду. Натомість розмова вилилася у звинувачення активіста в порушенні правил проведення антикорупційного мітингу 26 березня. Сам Гальперін повідомив, що його готуються заарештувати на 15 діб за "непокору співробітникам поліції".

Цікаво, що чоловіка затримали напередодні анонсованої на завтра в Москві прогулянки опозиції, організатором якої він є. Проте, незважаючи на арешт Гальперіна, вона, швидше за все, таки відбудеться, оскільки подібні акції поки що узгодження ще не потребують.

Проти активіста вже порушена одна карна справа за неодноразове порушення правил проведення масових акцій.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", слідчі вилучили в затриманого організатора антикорупційного мітингу Олексія Навального особисті речі, у тому числі й шнурки з черевиків.