Президенти Білорусі Олександр Лукашенко і Росії Володимир Путін дійшли згоди у всіх питаннях, що стосується газу, в тому числі і ціни на блакитне паливо.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на слова російського президента про те, що вони з Лукашенком "знайшли можливість взаємних поступок". Таку заяву зробив Володимир Путін за підсумками зустрічі з Олександром Лукашенком.

"Ми знайшли схему, при якій ми зберігаємо наші підходи, зближуємо наші позиції за цінами", - цитують російські видання слова Путіна.

За словами російського президента, сьогодні між РФ і Білорусією не залишилося спірних питань.

Російські ЗМІ також наводять слова віце-прем'єра РФ Аркадія Дворковича, який заявив, що Білорусь таки поверне борг "Газпрому", який складає близько 726 млн доларів, а російська корпорація в свою чергу надасть знижку Білорусі на 2018 рік. При цьому віце-прем'єр відмовився озвучити знижку "Газпрому".

"Можу ще раз підтвердити, що домовилися про те, що на певних умовах будуть скориговані деякі міжурядові документи, що стосуються взаємовідносин у сфері газу і нафти, що після їх парафування білоруська сторона поверне недоплачену суму "Газпрому", - сказав Дворкович.

При тому Дворкович підкреслив, що взаємини в нафтогазовій сфері з Білоруссю після 2019 року - це предмет окремих переговорів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, Білорусь відмовилася визнавати борг за газ перед Росією