Псевдореспубліки "ДНР/ЛНР" у перспективі припинять своє існування, оскільки вони є лише інструментом в руках Путіна для досягнення політичних цілей та носять тимчасовий характер.

Про це заявив доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Егідіус Варейкіс, передає DW.

Конфлікт на Донбасі єврочиновник назвав унікальним з огляду на те, що всі події на сході України – політично організоване протистояння з використанням адміністративних засобів.

"Це політична війна, розпочата Росією, яка намагається послабити Україну, перетворивши її в дезінтегровану, слабку країну-васала", - пояснив Варейкіс.

Разом з тим посадовець наголосив, що ситуація на Донбасі не така оптимістична, як дехто вважає, посилаючись на постійне спостереження за подіями в зоні АТО.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"У минулому році я відвідував Маріуполь, тому більш-менш розумію ситуацію. На цей раз я побачив деякі зміни, і в цілому картина на Сході виглядає не дуже оптимістичною"- сказав він.

Литовський дипломат додав, що незважаючи на це, жителям охопленого війною регіону необхідно надавати не тільки матеріальну , а й моральну підтримку, аби зміцнити їх національну свідомість.

Як писав інформативний портал "Знай.ua", минулого тижня співробітники СБУ затримали 24 бойовиків при спробі перетнути український кордон з боку "ДНР".