Державний секретар США Рекс Тіллерсон звернувся до російської влади з вимогами посприяти у знищенні хімічної зброї в Сирії.

Про це американський чиновник сказав в інтерв'ю АВС.

Держсекретар зауважив, що 11 квітня під час візиту в Росію буде вимагати від Кремля, щоб вони виконали свої зобов'язання щодо сприяння в ліквідації хімічної зброї сирійської урядової армії.

Крім того, Тіллерсон має намір заявити, що Росія не завадила своєму союзнику Башару Асаду застосувати хімічну зброю. Також чиновник зазначив, що якщо хімічні атаки в Сирії повторяться, то відносини між США і Росією серйозно погіршаться.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що США мають докази того, що Росія знала і приховувала факт застосування військами Башара Асада в Сирії хімічної зброї проти мирного населення.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Після авіаудару американської армії по військовій базі в Сирії Тіллерсон провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Представник Путіна заявив, що Асад не використав хімічну зброю.