У Демократичній Республіці Конго (ДРК) знайдені тіла двох експертів ООН, американця Майкла Шарпа і громадянки Швеції Сайди Каталан.

Як пише Reuters, посилаючись на інформацію від уряду республіки, тіла виявили в неглибоких могилах. Батько Шарпа зазначив, що в районі пошуків інших зниклих не було, тому, швидше за все, знайдені тіла це і є зниклі експерти ООН.

При цьому міністр зв'язку Конго Ламберт Менде повідомив, що знайшли три тіла. Одне з тіл належало конголезцю. Швидше за все, це був перекладач.

Варто зазначити, що представники ООН входили в групу, яка контролювала дотримання санкцій проти президента Джозефа Кабіли, обвинуваченого в насильстві по відношенню до опозиціонерів. Оскільки закон забороняє йому балотуватися на третій термін, Кабіла намагався відстрочити президентські вибори.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що в Конго тривають сутички між бойовиками і представниками влади, повстання охопило п'ять провінцій.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще