Лист легендарного фізика Альберта Ейнштейна продали на аукціоні за 53 503 доларів.

Як повідомляє видання Washington Times, початкова ціна документа складала 15 тисяч доларів. На продаж виставили лист, який вчений адресував Артуру Л. Конверсу, викладачеві фізики.

Представники аукціону розповіли, що частина листування багато років дбайливо зберігалася в сім'ї Конверсів. У ній Ейнштейн відповідає на безліч запитань викладача, з яких висновок напрошується сам собою: тут описуються подробиці Теорії відносності та пояснення того, як електростатична теорія може пояснити результати, отримані експериментальним шляхом. Але про саму суть експериментів - ні слова.

Свої запитання Конверс друкував на машинці, а Ейнштейн писав йому відповіді від руки: це значно підвищує цінність експоната. Ім'я щасливого володаря листи представники аукціону розкрити не погодилися.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що у Львові готують до виставлення на аукціон раритетну "Чайку", якою в 80-і роки користувалися перші державні особи та депутати міжнародного рівня.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще