Туреччина може змінити свої плани щодо вступу в Євросоюз. Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що головною причиною такого рішення послужило наростання "європейської ісламофобії".

Про це повідомляє Reuters. Турецький президент зазначив, що Анкарі не подобається затягування процедури вступу з боку ЄС. Туреччина підписала договір а плани приєднання ще 54 роки тому. Країна, за його словами, не має наміру "вічно чекати біля дверей".

Ердоган наголосив, що Туреччина може провести референдум, де громадяни зможуть висловити свою думку щодо відмови від вступу в ЄС. Це, за словами президента, цілком можливий варіант розвитку, якщо і далі "вороже ставлення в деяких країнах не зміниться".

"Одна або дві країни не можуть підтримувати ЄС. Вам потрібна така країна, як Туреччина, інша країна, яка символізує іншу віру. Але країни-члени ЄС, схоже, не усвідомлюють цей факт", - заявив Ердоган.

Він додав, що європейці не хочуть приймати до своїх лав мусульманську країну. Президент як приклад навів Великобританію і її рішення з Brexit. Ердоган зазначив, що рішення покинути ЄС "дало душевний спокій і повело в нове майбутнє" країну.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Туреччина повністю розірвала дипломатичні відносини з Нідерландами. Анкара на тлі конфлікту заявила, що перегляне питання про прийом біженців.