Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розповів, як майбутній конституційний референдум в його країні вплине на подальші відносини з Європейським союзом.

В інтерв'ю CNN Turk Ердоган зазначив, що Туреччина перегляне усі зв'язки з ЄС "від А до Я", в тому числі політичні та адміністративні, але зміни не стосуватимуться економічного партнерства.

Зазначається, що одним з пунктів, який планує переглянути Ердоган, є договір з Брюсселем щодо біженців, який передбачає повернення нелегалів, що в'їхали на територію ЄС саме з Туреччини.

Ердоган також у черговий раз дорікнув країнам ЄС у підтримці противників турецького референдуму та звинуватив їх у неможливості офіційних представників Туреччини провести агітації.

Нагадаємо, референдум у Туреччині відбудеться 16 квітня цього року. Він передбачає перехід від парламентської до президентської республіки.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Єврокомісії зажадали пояснень від Ердогана з приводу заяви про те, що європейцям небезпечно ходити вулицями.