Кремль намагається дестабілізувати Голландію, Європу і НАТО, і ці зусилля є дуже суттєвими, зазначила у своєму щорічному рапорті військова служба розвідки і безпеки Нідерландів (MIVD). Про це повідомляє сайт Міністерства оборони Нідерландів.

Голландська розвідка попереджає, що Росія все частіше використовує гібридну війну і вдосконалює свій військовий потенціал. У рапорті зазначається, що в минулому році в Нідерландах зафіксовано сотні кібер-атак, основною метою яких були Міністерства оборони та закордонних справ. Рсійські хакери також відстежують роботу голландських компаній, які спеціалізуються на виробництві озброєння.

Військова розвідка Голландії також попереджає, що Росія все більше поширює неправдиві повідомлення. У звіті зазначається, що така ситуація була, зокрема, після катастрофи літака MH17.

За словами генерал-майора Онно Ейхельшейм, Росія хоче зберегти вплив в країнах навколо неї і прагне значно зменшити роль НАТО. Крім того, Росія хоче, щоб її вважали військовою наддержавою, яка здатна брати участь у великомасштабних конфліктах.

Як повідомляв сайт Знай.ua, командувач армії США заявив, що Росія поставляє зброю талібам в Афганістані.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще