Ударна група ВС США готова завдати попереджуючого удару по Північній Кореї в разі ознак підготовки до чергових ядерних випробувань.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на власні джерела в розвідці.

Штати розмістили два есмінця з "Томагавками", один з яких знаходиться у 500 км від майданчика КНДР для ядерних випробувань. Також, на острові Гуам розташовані важкі бомбардувальники, які перебувають у режимі повної готовності.

За словами джерела, у глави КНДР Кім Чен Ина пригрозили застосувати ядерну зброю до США, якщо вони побачать атаку на свою адресу.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", раніше ЗМІ поширили інформацію, що в Північній Кореї попередили зарубіжних журналістів щодо події, яка має відбутися найближчим часом.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

13 квітня представник Державного департаменту США Марк Тонер зазначив, що закінчився час переговорів і стратегій. Він підкреслив, що КНДР посилила розвиток ядерної зброї, а ситуація прийняла строковий характер. В Японії і Південній Кореї припустили, що чергове випробування відбудеться 15 квітня.