Рада Безпеки ООН зажадала від Дамаску сприяння для розслідування справи щодо хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб.

Відповідне розпорядження внесено проект резолюції Радбезу, повідомляють російські ЗМІ.

Згідно з документом, сирійська влада зобов'язана надати слідчим усю інформацію про повітряні операції, до яких також відносяться плани польотів та записи бортових журналів за 4 квітня.

Дамаск повинен повідомити імена тих, хто командував ескадрильями, а також надати доступ до авіабаз, з яких напали, використовуючи хімічну зброю. Крім цього, експерти зажадали зустрічі з генералами протягом п'яти днів після надходження запиту.

Генеральний секретар ООН Антниу Гутерріш повинен доповідати кожні 30 днів про результати співпраці сирійських властей у разі прийняття резолюції.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 5 квітня Радбез ООН проведе засідання щодо химатаки, в результаті якої загинули більше 100 осіб. Євросоюз і США звинуватили режим Башара Асада у злочині.