Голова підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи Вацлав Берчінський поділився результатами розслідування інциденту.

За інформацією tvp.info, він заявив, що літак тодішнього президента Польщі Леха Качинського почав розпадатися ще коли був на висоті 900 метрів. Це стало відомо після аналізу розмови екіпажу з вишкою контролю руху у Смоленську.

"Літак почав розпадатися у повітрі і втрачати свої частини, які почали падати на землю ще перед падінням. Береза не має ніякого впливу на катастрофу", - заявив Берчінський.

Втім, у комісії поки офіційно не назвали факт розпаду літака у повітрі замахом. Однак під час презентації фільму про авіакатастрофу комісія наполягатиме на тому, що контролери у Смоленську невірно дали команду на посадку.

Нагадаємо, авіакатастрофа під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року, внаслідок чого загинули 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Польща звинуватила попередню владу у довірі до Росії, що призвело до затягування розслідування авіакатастрофи на роки.