Головною причиною затягування справжніх причин розслідування Смоленської катастрофи, у якій загинула польська політична еліта, назвав згоду попереднього державного керівництва пристати на Чиказьку конвенцію очільник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Сольох.

Про це він заявив в ефірі телебачення TVP Info.

На його думку, влада не повинна була погоджуватися на розслідування обставин трагедії на міжнародній правовій підставі, оскільки вона не відповідала ситуації.

"Згода тогочасного прем’єр-міністра, пана Дональда Туска, на розіграш із Путіном ще перед катинськими заходами відкрила певний ланцюг подій, який закінчився трагічно", – заявив він.

За його словами, нинішні дії Польщі, спрямовані на зясування всіх обставин катастрофи, вживаються "занадто пізно" і "в ускладнених умовах", хоча вони і є правильними.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

10 квітня виповнюється рівно сім років з дня катастрофи. Вона сталася в 2010 року. Унаслідок падіння лайнера загинув президент Польщі Лех Качинський, низка високопосадовців країни, громадських діячів та представників духовенства — всього 96 осіб, у тому числі семеро членів екіпажу. Делегація прямувала на заходи з нагоди вшанування жертв Катинскої трагедії.

Чиказька конвенція була укладена в 1944 році. Вона поклала початок формуванню міжнародного повітряного права.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Міноборони Польщі звинуватило контролерів вишки "Смоленьск-Північний" у свідомому провокуванні аварії.