На розгляд Конгресу США внесли законопроект, який передбачає нові жорсткі санкції проти Росії за численні кібератаки та інші агресивні дії.

Документ опублікували на сайті Конгресу. Законопроект запропонував сенатор-республіканець Алекс Муні. В ньому прописаний механізм введення санкцій проти тих компаній, які працюють з Росією у розвідувальний сфері та оборонній галузі.

Муні запропонував запровадити обмеження й по відношенню до інших важливих для Кремля секторів. Мова йде про нафтогазову та ядерну сферу. Обмеження стосуватимуться й покупців російських державних облігацій і держкомпаній.

Автор законопроекту пропонує значно ускладнити процес скасування цих та діючих санкцій. Муні хоче, щоб президент США, бажаючи відмінити дію обмежень, доводив своє рішення в інтересах національної безпеки країни.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Сенат США відмовив екс-раднику президента США з Майклу Флінну надати імунітет від переслідування, якщо той погодиться свідчити про свої контакти з російськими чиновниками.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще