Правоохоронці розпочали розслідування щодо зв'язків кандидатки у президенти Франції Марін Ле Пен з Кремлем. Як виявилось, ультраправа партія "Національний фронт" отримала 9 млн євро за підтримку російської політики в Україні.

За інформацією французкього видання Mediapart, у 2014 році член "Нацфронту" Жан-Люк Шафхаузер став посередником при отриманні кредиту у Першому Чесько-Російському Банку. Від Росії цю функцію виконував член Ради Федерації Олександр Бабаков.

В обмін на отримані кошти Ле Пен мала висловити підтримку Росії в українському питанні. Однак вона так і не озвучила необхідний Кремлю прес-реліз.

Зазначимо, що Ле Пен неодноразово висловлювала захоплення президентом Росії Володимиром Путіним та заявляла про намір визнати анексію Криму.

Крім того, минулого року Шафхаузер та Бабаков зустрілись у Женеві та обговорювали можливість подальшого фінансування "Національного фронту" в інших російських фінустановах.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ле Пен провела останні передвиборні дебати з суперником Еммануелем Макроном, на яких французи віддали перевагу центристу.