Французькі ЗМІ звинуватили кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен в плагіаті промов іншого політика Франсуа Фійона.

Як повідомляє ряд місцевих ЗМІ, деякі уривки виступів Ле Пен дослівно повторюють слова її колеги. Журналісти акцентували увагу на уривку про роль Піренеїв і Альп. 15 квітня в своєму виступі в місті Ле-Пюї-ан-Веле Фійон сказав, що гори одночасно відокремлюють і з'єднують Францію з цими регіонами. 1 травня в місті Вільпент це ж сказала Ле Пен.

Однаковими були слова про величність французької мови та культури. Повторила Ле Пен також слова про тоталітарні ідеології - конс'юмеризм та ісламізмі. Віце-президент партії "Національний фронт" Луї Аліо постарався виправдати Ле Пен. Він сказав, що в цьому немає нічого дивного, оскільки Ле Пен і Фійон сповідують одні погляди щодо французької нації.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Напередодні другого туру виборів кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен, яку підтримує ультраправа партія "Національний фронт", змінила гасло. Тепер слоган кампанії Ле Пен: "Виберіть Францію". Він замінив колишній - "Від імені народу".