У Китаї розпочались випробування нового пасажирського літака Comac C919, який назвали конкурентом Boeing 737 та Airbus A320

Уперше Comac C919 злетів у небо з аеропорту Шанхаю, - повідомляє ВВС.

У перший політ літак відправився без пасажирів, на борту перебувало п’ять членів екіпажу, серед яких пілоти та інженери.

Після успішного завершення випробувань, C919 перевозитиме 168 пасажирів та стане першим у Китаї середньомагістральним повітряним судном.

Літак збирали у Китаї, але деякі комлектуючі імпортного виробництва, наприклад, двигун французько-американський.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Компанія-виробник уже отримала попереднє замовлення на 500 суден від 23 авіакомпаній як місцевих, так і іноземних. Основний покупець – китайський авіаперевізник China Eastern Airlines.

Зазначається, що Comac C919 оцінили у 50 мільйонів доларів, що вдвічі дешевше, ніж вищезгадані Boeing та Airbus.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", китайці продемонстрували успішні наземні випробування найбільшого у світі літака-амфібії AG600.