Відомий швейцарський альпініст Улі Штек загинув під час акліматизації перед черговим у своєму житті підйомом на Еверест.

За інформацією AP, Штек вирішив йти на гору іншим маршрутом та без кисневого балону. У Федерації альпінізму Непалу повідомили, що він, судячи зі всього, послизнувся. Тіло альпініста на гелікоптері відправили до столиці Непалу Катманду.

26 квітня швейцарець написав на сторінці у Facebook, що піднявся на 7 тисяч метрів від базового табору, а потім повернувся назад, адже вважав "активну акліматизацію" найкращим способом звикання до великої висоти.

Зазначимо, що Штек у 2012 році підкорив Еверест без кисневого балону. Через три роки він піднявся на всі 82 альпійських піки вище 4 тисяч метрів за 62 дні, за що отримав прізвисько "швейцарська машина".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", минулого року Ірина Галай стала першою українкою, яка підкорила Еверест.