У Білорусії правоохоронці затримують членів спортивно-патріотичних клубів. Вже "пов'язали" 11 осіб з бобруйського військово-спортивного клубу на базі Центру творчості дітей та молоді "Патріот", а також членів страйкбольного клубу "Білий легіон".

Про це пише TUT.by.

За словами активістки, яка повідомила про подію, клуб "Патріот" – звичайний, спортивно-патріотичний легальний клуб на базі школи.

Затриманих підозрюють, у "навчанні або підготовці осіб для участі в масових заворушеннях, фінансуванні або іншій матеріальній підтримці такої діяльності".

У членів клубів провели обшуки.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зазначимо, раніше президент країни Олександр Лукашенко повідомив про затримання бойовиків, які готували провокацію зі зброєю. Слід вважати, що він говорив про затриманих членів клубу "Білий легіон".

"Ми вже затримали кілька десятків, які тренувалися в таборах зі зброєю. Один з таборів був у районі Бобруйська і Осиповичів. Інші табори — в Україні. По-моєму, в Литві чи Польщі (не буду стверджувати, але десь там). Гроші йшли через Польщу і Литву до нас", - зазначив він.

Додамо, 22 березня, у вечірньому випуску новин вийшов сюжет, в якому "Білий легіон" назвали профашистською організацією, члени якої залягли на дно, але продовжують тренування.

Зазначалося, що в таборах виховують справжніх бойовиків, а не патріотів.

У сюжеті показали кадри, як спецслужби обшукують квартиру одного з представників клубу. У нього вдома виявили димові шашки, запали, гранати, дробовики, автомат Калашникова, карабіни і бронежилет. Також у нього знайшли червоно-чорний прапор, плакат батальйону "Азов", листівку "Білого легіону", шеврони ЗБС з рунічними символами.

Загалом правоохоронці провели близько двох десятків обшуків.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", у лютому місяці Білорусь охопили протести "дармоїдів". Учасники акції виступали проти податку для безробітних. В березні акції переросли в масові заворушення.