Протести у Венесуелі набирають обертів. Активісти звели барикади з вимогою провести нові вибори.

Про це повідомляє "ВВС".

Опозиція закликала народ вийти на масовий протест, щоб перешкодити спробам президента Ніколаса Мадуро скликати Конституційну Асамблею. На будівництво барикад пішли всі підручні матеріали: сміття, шини, машини і навіть повалені дерева. Іспанські ЗМІ повідомляють, що протестувальники ведуть себе агресивно по відношенню до поліції.

Нагадаємо, демонстрації у Венесуелі тривають близько місяця. В ході зіткнень з поліцією вже загинули щонайменше 28 осіб. Мадуро хоче замінити чинний парламент, щоб створити нову конституцію. Таким чином, президент намагається "запобігти змові проти його правління". А громадяни тим часом звинувачують його в узурпації влади.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Мадуро здався під тиском активістів і оголосив про підвищення мінімальної зарплати на 60% з 1 травня.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще