Кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон за тиждень до другого туру виборів здивував заявою про можливість виходу його країни з Європейського союзу.

Макрон, на відміну від ультраправої суперниці Марін Ле Пен, виступає за єдину Європу, але вважає, що ЄС мають реформувати, інакше на нього чекає Frexit. Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю BBC.

"Я постійно захищав європейську ідею, адже вважаю, що це надзвичайно важливо для французів. Але в той же час ми повинні слухати людей. Вони надзвичайно розгнівані сьогодні і не хочуть чекати", - заявив центрист.

Він назвав "зрадою" допустимість функціонування ЄС, як сьогодні, у майбутньому, тому вважає, що його мандат поширюється і на глибоке реформування Євросоюзу.

"І я не хочу цього. Тому що наступного дня у нас буде Frexit або знову "Національний фронт", - додав Макрон.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Другий тур французьких виборів відбудеться 7 травня. За даними соцопитувань, Макрон випереджає Ле Пен на 20%.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ле Пен втратила частину голосів у першому турі виборів, які за неї віддали у передмісті Парижа.