Кандидат в президенти Франції Емманюель Макрон допускає, що у разі обрання його президентом уряд країни може очолити жінка.

Як повідомляють французькі ЗМІ, Макрон розглядає дві кандидатури. При цьому він зазначив, що поки некоректно називати ім'я майбутнього прем'єра. "Несерйозно повідомляти ім'я майбутнього прем'єра", - сказав Макрон в ефірі місцевого каналу.

Журналісти припустили, що за Макрона прем'єром може стати нинішній міністр екології, сталого розвитку, енергетики і моря Сеголен Руаяль, яка підтримує Макрона. Не виключають також журналісти, що пост глави уряду може зайняти лідер "Демократичного руху" Франсуа Байра.

Макрон запевнив, що буде вибирати прем'єра виходячи з компетентності, а не політичної ваги.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Макрон несподівано заговорив про Frexit. Макрон, на відміну від ультраправої суперниці Марін Ле Пен, виступає за єдину Європу, але вважає, що ЄС мають реформувати, інакше на нього чекає Frexit.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще