Політика американського президента Дональда Трампа змушує об’єднуватися проти нього не тільки громадян США, а й гуртує зарубіжні країни.

Так, німецький канцлер Ангела Меркель через дві доби після зустрічі з главою Білого дому закликала швидко укласти торговельну угоду між Євросоюзом і Японією, передає Bloomberg.

Разом з прем’єр-міністром цієї країни Сіндзо Абе вона наголосила на необхідності об'єднати зусилля для захисту вільної торгівлі. Це, на їх думку, дозволить розширити список економічних сил, які гуртуються для протистояння протекціоністському повороту в США.

Підтримала Меркель і підписання угоди про вільну торгівлю між ЄС і південноамериканським економічним блоком Меркосур. Політик підкреслила, що вони виступають за чесний ринок, не прагнучи при цьому створювати перешкоди.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Білому домі нещодавно спробували виправдати Дональда Трампа, який мало того, що прохолодно зустрів Меркель під час її візиту до США, а й не потиснув їй руку для протокольного фото.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще