У неділю, 26 березня, у федеральній землі Саар відбулись вибори до місцевого парламенту (Ландтаг). За попередніми даними, перемагає партія чинного канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Як повідомляє DW, партія Християнсько-демократичний союз набрала від 40,2 до 40,8 відсотків голосів. Соціал-Демократична партія Мартіна Шульца, який висунув свою кандидатуру на посаду канцлера, отримала від 29,5 до 30 відсотків, що дає їй 17 місць у земельному парламенті.

Також до Ландтагу пройшли Ліві Оскара Лафонтена з близько 13 відсотками голосів та права "Альтернатива для Німеччини" з майже 6 відсотками.

"Зелені", вільні демократи та Партія піратів не подолали п'ятивідсотковий бар'єр та не пройшли до парламенту.

Зазначимо, що парламентські вибори у Німеччині відбудуться 24 вересня цього року. Основними претендентами на перемогу вважаються чинний канцлер Ангела Маркель та соціал-демократ Мартін Шульц.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Меркель запросила доньку президента США Іванку Трамп на економічний саміт у Берліні.