У Москві проходить санкціонований мітинг під гаслом "Досить Путіна".

Акція присвячена п'ятій річниці масових протестів 6 травня 2012 року в Москві перед третьою інавгурацією президента РФ Володимира Путіна. Тоді мітинг закінчився масовими заворушеннями, а також ув'язненням кількох десятків росіян, пише УНІАН.

Posted by Irina Gordon on Saturday, 6 May 2017

Протестувальники зібралися на проспекті Сахарова. Місце проведення мітингу оточене тимчасовим металевим огородженням, активістів впускають лише після огляду поліції.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Учасникам роздають значки з написом "Свободу героям 6 травня", а також білі стрічки з написом "5 років Болотної".

Крім того, протестувальники стоять з плакатами: "9 травня свято, а в мене відберуть останні", "Держава має захищати нас, а не їздити", "Гомофобія вбиває", "Ярмо ФСБ" та інші.

У багатьох в руках прапори РФ, різних опозиційних партій і рухів Росії.

На акцію прийшов також засуджений на три роки за участь в антивоєнних пікетах активіст Ільдар Дадин. У нього на плечах зав'язаний прапор України. Як зазначив Дадін, він прийшов на мітинг, тому що виступає за припинення війни проти України і відчуває, що вина за пролиту українцями кров лежить на його совісті, як громадянина РФ.

На сцені встановлений банер з написом: "Досить Путіна! Досить війни! Досить мракобісся! Досить репресій! Досить терпіти Кадирова!". Але його зірвали поліцейські після вказівки чоловіка в цивільному.

Акція повинна закінчитися о 3 годині дня.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, в Санкт-Петербурзі пропутінські активісти зірвали акцію "Діти малюють мир", яка присвячена російській агресії в Україні.