29 березня, днем, найвищий діючий вулкан Євразії "Ключевська сопка" викинув у повітря величезний стовп попелу.

Про це повідомила прес-служба управління МНС в Камчатському краї.

"Вдень у середу на вулкані Ключевський був зафіксований попільний викид. Висота викиду попелу склала до 7500 метрів над рівнем моря. Висота вулкана 4750 метрів", – повідомили у відомстві.

Шлейф з попелу вже поширився на 75 км від геологічного утворення в бік південного заходу, торкнувшись населених пунктів. Фахівці встановили "жовтий" авіаційний код.

У 2015 році вулкан вивергався протягом двох місяців. У минулому році виверження вулкана почалося 3 квітня. У листопаді геологічне утворення знову активізувалося. З того часу попільні викиди не припиняються.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 16 березня на Сицилії прокинувся найбільший вулкан в Європі-Етна. Лава викидалася на висоту більше 200 метрів над рівнем моря.