Вулкан Камбальний, який знаходиться на півдні Камчатки, раптово прокинувся після 200-літнього затишшя.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Вулкан почав викидати стовп попелу в повітря. Його висота сягає семи кілометрів на рівнем моря.

Виверженню присвоїли помаранчевий рівень загрози. Вулканічний попіл може перешкодити польотам літаків міжнародних ліній і низьколітаючим рейсам. Російські рятувальники уточнили, що поруч з вулканом не помічено туристичних груп під час виверження.

Дослідники відзначають, що попіл може досягти міста Північно-Курильськ. Поблизу вулкана розташоване селище Озерновське. Воно знаходиться в 77 кілометрах від Камбального, але населення поки не планую евакуювати.

Виверження вулкана відбулося вперше за всю історію спостережень. Висота Камбального становить більше двох тисяч метрів. Шлейф попелу поширюється на 255 кілометрів в Тихий океан.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у вересні 2016 року на Камчатці прокинувся супервулкан. Він викинув попіл на висоту 11 кілометрів.