Австралійська влада оголосила евакуацію мешканців штату Квінсленд, що розташований на північному сході країни, через очікуваний потужний циклон "Деббі".

Про це повідомляє ABC.

26 березня метеорологи повідомили, що найпотужніший за останні шість років циклон принесе вітер, швидкість якого складе до 280 км/год. Крім цього, очікуються припливи.

Місцеві жителі почали масово скуповуватись продуктами і залишати будівлі. Влада закрила понад 100 шкіл. За версією The Australian, вже від шторму загинула одна людина. Вона потрапила в аварії через потужний вітер.

Синоптики повідомили, що 28 березня він посилиться до 300 км/год. Жителів евакуюють в міста Ер і Хоум Хілл, де знаходяться притулку від подібних природних явищ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

По потужності, "Деббі" порівнюють з циклоном "Ясі", який накрив материк у 2011 році.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у червні 2016 року в Австралії розбушувався шторм. Фотограф вирішив зафіксувати цей момент на березі, в результаті чого його змила пінна хвиля.