Радянський і російський поет Євген Євтушенко помер уві сні від зупинки серця.

Про це сказала вдова 85-річного поета Марія Новикова.

"Він помер кілька хвилин тому в оточенні рідних і близьких. Мирно, уві сні, від зупинки серця", - сказала Новикова, передають російські ЗМІ. Інших коментарів вона не дала.

Раніше повідомлялося, що останньою волею поета було прохання поховати його в Передєлкіно недалеко від могили Пастернака. Російське консульство в Х'юстоні обіцяє допомогти з виконанням цього бажання.

Директор Державного літературного музею Дмитра Бак заявив, що смерть Євтушенко ознаменувала догляд цілої епохи. Тому він був людиною того часу, коли поезія впливала на людей.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що 31 березня в США потрапив до лікарні поет Євген Євтушенко. Дружина Марія Новикова повідомила, що це не планове обстеження.

Незважаючи на поганий стан здоров'я, Євтушенко продовжував роботу над своїм незакінченим романом. Поет диктував дружині заключні глави роману, над яким він працював останні два роки.