У ряді європейських країн зафіксована тривожна тенденція через збільшення захворюваності на кір. Найбільше нових випадків появи хвороби зафіксовано у Румунії та Італії.

Лише протягом січня 2017 року в Італії зафіксовано понад 200 випадків кору, передає ВВС.

У Румунії ситуація ще гірша. Представники охорони здоров’я звітують про понад 3400 фактів захворювання з початку року, і вже задокументовано 17 летальних випадків.

Однією з головних причин поширення інфекційного захворювання Всесвітня організація охорони здоров'я називає зниження імунізації населення. Останніми роками все більше батьків відмовлялися прищеплювати дітей у Франції, Німеччині, Італії, Польщі, Румунії, Швейцарії та Україні. У цих країнах рівень імунізації опустився до критичних позначок.

З огляду на ситуацію, що склалася, регіональний директор ВООЗ по Європі Жужанна Якаб порекомендувала всім ендемічним країнам вжити термінових заходів для припинення поширення кору та підтримувати імунізацію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", столичний імунолог Федір Лапій попередив українців про серйозну загрозу підхопити кір.