Турецько-курдська художниця і журналіст Зехра Доган зобразила на своїй картині вторгнення турецьких силовиків в курдське місто Нусайбін.

За цю картину суд у кримінальних справах в провінції Мардіна, де переважає курдське населення, засудив художницю до двох років, дев'яти місяців і 22 днів в'язниці, оскільки "вона зобразила турецькі прапори на будівлях", зруйнованих військовими, повідомляє Artnet.

За даними інших джерел, причиною вироку було те, що художниця нібито "зобразила на картині поточні військові операції" турецьких силовиків.

"Мені дали 2 роки і 10 місяців в'язниці тільки тому, що я намалювала турецькі прапори на зруйнованих будівлях. Однак, цей уряд зробив це, а я тільки зобразила", - написала Доган у себе в Twitter ще 5 березня. Однак, пізніше це повідомлення було видалено.

За даними ЗМІ, Доган затримали в кінці липня минулого року. Під час затримання її звинуватили в зв'язках з Робочою партією Курдистану (РПК), яку в Туреччині визнали терористичною організацією.

Правозахисники засуджують цей вирок і називають його "нападом на мистецтво і художнє самовираження".

Як повідомляв сайт Знай.ua, Єврокомісія зажадала пояснень від президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з приводу гучних звинувачень на адресу європейських країн.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще