Німеччина вимагає організувати розслідування хімічної атаки у Сирії. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ країни Зігмар Габріель.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Він наголосив, що до розгляду справи потрібно залучити незалежних міжнародних експертів, які встановлять ймовірність можливого застосування зарину (токсична сполука нервово-паралітичної дії, - ред.) проти мирних мешканців.

На думку дипломата, найближчим часом слід надати доступ фахівцям ООН до проведення дослідження.

Очільник МЗС Німеччини вважає, що відповідальним за хімічну атаку у сирійському місті Ідліб являється Башар Асад.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Це варварський вчинок", - додав він.

Міністр запевнив, що розслідування у будь-якому випадку носитиме політичний підтекст, адже тільки впливові посадовці "здатні припинити страждання людей".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані заявив про причетність так званої "третьої сторони" до застосування хімічної збої у Сирії. Він вважає це повноцінною військовою операцією і наполягає на створенні незалежної комісії для проведення розслідування.