"Третю сторону" назвав винною в хімічній атаці в провінції Ідліб секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані.

На його думку, вона була зацікавлена в тому, аби в Сирії почалася повноцінна військова операція. Таку тезу він озвучив під час телефонної розмови з секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим, передає видання Tasnim.

Шамзані заявив, що сирійський уряд нібито знищив усю хімічну зброю, яку мав, ще в 2013 році в рамках операції під егідою ООН.

Чиновник наполягає на необхідності створення незалежної міжнародної комісії, що проведе розлідування цієї трагедії.

Нагадаємо, внаслідок хімічної атаки з літаків ВПС Сирії на місто Хан-Шейхун у провінції Ідліб 4 квітня загинули близько ста людей, у тому числі й діти. Експерти встановили, що мирні громадяни стали жертвами отруйного газу зарину.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", після атаки на провінцію Ідліб США зажадали від Росії знищити всю хімічну зброю.