Керівництво Німецького федерального банку (Bundesbank) заявило, що якщо Велика Британія піде по шляху "жорсткого Brexit", то її статус опуститься до рівня третіх країн.

Про це сказав один з представників керівництва Bundesbank Йоахім Вюрмелінг (Joachim Wuermeling), повідомляє The Local.

"Коли переговори про вихід країни з Євросоюзу закінчаться, у відносинах з ЄС у Британії буде такий статус, як, наприклад, у Тунісу", - зазначив Вюрмелінг

Фінансист попередив, що після Brexit операції між британським та іншими європейськими фінансовими ринками будуть здійснюватися набагато складніше, якщо певні процедури не будуть узгоджені протягом дворічного перехідного періоду.

Для прикладу Вюрмелінг навів США, які підписали з ЄС 16 необхідних угод, та Японію, в якої 17 таких угод про фінансову еквівалентність зобов'язань.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Банкір зазначив, що Великобританія цього поки що не зробила.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в МЗС Німеччини закликали зробити все можливе, аби зберегти дружні та міцні стосунки з Великобританією після її виходу з Євросоюзу.