Офіційний запуск Великобританією процедури Brexit викликав серйозне занепокоєння серед країн-членів Євросоюзу. Чиновники з Європейської ради висловили сподівання, що, навіть покинувши ЄС, Сполучене Королівство залишиться добрим партнером.

Зберегти дружні стосунки з Великобританією прагнуть і в Німеччині. Принаймні, зробити все можливе для цього закликав глава зовнішньополітичного відомства Зігмар Габріель, передає АР.

Він підкреслив, що не зважаючи на прийняте рішення, Німеччина та Британія залишаються сусідами, так само, як і Європейській союз.

"Ми потребуємо один одного. Ми повинні зробити все можливе, щоб зберегти хороші і дружні відносини з Лондоном в майбутньому", – підкреслив глава МЗС.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", сьогодні постійний представник Британії при ЄС Тім Барроу передав президенту Європейської ради Дональду Туску лист від Терези Мей з офіційним повідомленням про вихід з Євросоюзу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще