Президент України Петро Порошенко привітав Еммануеля Макрона з перемогою на президентських виборах у Франції.

Своє привітання він опублікував в Twitter.

Кандидат від "Національного фронту" Марін Ле Пен також вже привітала свого суперника з перемогою.

Під час виступу на мітингу, Ле Пен підтвердила, що зателефонувала Макрону, привітала та побажала успіхів на посту глави держави.

Як зазначила вона, на її партію очікує нова кампанія з підготовки до червневих парламентських виборів. Ле Пен анонсувала глибоку трансформацію свого руху.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

В оточенні Макрона повідомили, що телефонна розмова з Ле Пен була короткою, але сердечною".

Зазначимо, у французьких ЗМІ з'явилася інформація про те, що штаб Ле Пен заборонив журналістам низки видань відвідувати заходи в штабі "Національного фронту, приурочені до завершення виборів.

Повний перелік тих, кому закрили доступ до штабу НФ, поки невідомий, але є інформація про те, що під заборону потрапили щонайменше десять видань (як французьких, так і міжнародних). До цього вони пройшли успішну акредитацію у штабі. Серед них: Charlie Hebdo, Buzzfeed, StreetPress, Mediapart, Rue89, les Jours, Quotidien, Explicite.

Кілька популярних французьких видань, в тому числі Libération і Le Monde, відреагували на це бойкотом на знак солідарності з колегами і повідомили, що не будуть відвідувати поствиборні події у штабі Ле Пен.


Президент США Дональд Трамп приєднався до привітань. Він заявив, що розраховує на співпрацю з Макроном.


Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, в свою чергу, розповів про теплі стосунки між країнами.

"Від імені уряду Канади я хотів би привітати Еммануеля Макрона з його обранням на пост наступного президента Франції. Канада і Франція мають давні теплі відносини, що йдуть далеко в нашу загальну історію, глибокі культурні та економічні зв'язки", - заявив він.

Він, поряд з Трампом, заявив про бажання тісно співпрацювати з Макроном.


Король Марокко Мухаммед VI також привітав новообраного президента Франції.

"Ваше обрання вінчає ваш політичний шлях. Це також визнання ваших високих людських та інтелектуальних якостей народом Франції", - заявив король.

Він підкреслив, що їх народи тісно пов'язані вікової дружбою.


Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон лідирує після другого туру виборів на заморських територіях, де голосування почалося раніше з-за різниці в часових поясах.