Окупанти заявляють, що спорудили вже 50% опор багатостраждального моста через Керченську протоку. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на інформацію центру «Кримський міст».

«До травня ми завершили виробництво робіт на половині опор моста: з 595 опор виконано 298. Основну частину склали опори автодорожньої частини, введення якої планується на рік раніше, ніж залізнична», - цитують видання слова начальника ФКУ упрдор «Тамань» Романа Новікова.

Згідно з проектом, міст має мати 595 опор, з яких на залізничну частину доводиться 307, на автодорожню - 288 (остання – керченська - ділянка автодороги запроектована у вигляді насипу). Зараз в Росії хизуються готовністю 220 опор автодорожнього моста, а до кінця року обіцяють повністю завершити спорудження опор під автодорогу.

Загальна протяжність морських ділянок Кримського моста - більше 6 км з 19 км. В акваторії мостовикам належить побудувати в цілому 170 опор. З них готові лише 25. Раніше міністр транспорту РФ заявив, що будівництво моста, який повинен з'єднати окупований Крим і Краснодарський край, ведеться з випередженням графіка.

При цьому проект постійно стикається з проблемами в частині фінансування.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, у Забайкаллі голова дорожнього управління Євген Присташ заявив, що грошей на будівництво нових доріг немає тому, що всі вони йдуть на зведення Керченського моста.