Сьогодні, 7 квітня на Дроттнінггатан - головній пішохідній вулиці шведської столиці, вантажна машина протаранила натовп, та в'їхала у вітрину одного з магазинів. Шведські ЗМІ повідомляють про загиблих та поранених. За попередніми даними загинули від трьох до п'яти чоловік.

Прем'єр-міністр країни Стефан Левен заявив, що інцидент має всі ознаки терористичної атаки. Прем'єр також повідомив про затриманого правоохоронцями підозрюваного в теракті.

Однак, шведська поліція спростовує факт арешту підозрюваного. Про це повідомляє агентство Reuters. Очільник поліції також заявив, що влада не мала відомостей про підготовлюваний напад.

Як повідомляє шведське видання Aftonbladet, керівник поліцейського відомства Дан Еліассон під час прес-конференції заявив, що поліція розшукує підозрюваного у скоєні наїзду в натовп людей біля торгового центру в Стокгольмі.

"Відомо, що вантажівка наїхала на людей біля торгового центру Åhlens і врізалася в будівлю. Зараз ми розшукуємо особу, яка могла керувати авто і вчинити наїзд", – сказав він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також керівник поліції оприлюднив фото чоловіка, зроблене з камер спостереження, якого підозрюють у скоєнні злочину.

Таким чином, поліція спростувала інформацію, розповсюджену раніше, про затримання підозрюваного.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 7 квітня на Дроттнінггатан - головній пішохідній вулиці шведської столиці - вантажівка протаранила натовп.

У компанії Spendrups заявили, що при скоєнні нападу зловмисник використав їх автомобіль - клієнт викликав машину, дочекався її та, коли водій покинув кабіну, забрався всередину і поїхав.